Afdrukken
Ankeiler: De aannemer die per ongeluk een tiny forest bij het Westerpark in Nijmegen heeft weggemaaid, betaalt de aanleg van een nieuw minibos.

- De aannemer die per ongeluk een tiny forest bij het Westerpark in Nijmegen heeft weggemaaid, betaalt de aanleg van een nieuw minibos. Leerlingen van Kindcentrum Aquamarijn die het vernielde bosje hebben helpen aanleggen, gaan het vervangende tiny forest samen met een architect ontwerpen.

Dit laten de betrokken partijen Dar, IVN, Kindschool Aquamarijn en de aannemer in een gezamenlijke verklaring weten. “We hebben woensdag een constructief overleg gehad en hierbij zijn ook al de eerste afspraken gemaakt die leiden tot het herstel van het tiny forest. De partijen zijn blij met de huidige aanpak en zullen zich vol inzetten om het nieuwe minibos tot een succes te maken."

Volgens een woordvoerder van de gemeente Nijmegen zijn de afspraken in goed overleg gemaakt. “Het was een goed gesprek. De sfeer is positief en we gaan het oplossen.”

Nieuwe locatie

De eerste stap in het herstellen van de blunder werd afgelopen maandag al gezet toen wethouder Bert Velthuis en Bart de Bruin, directeur van afvalverwerker Dar, hun excuses aanboden aan de groep 8-leerlingen.

Zie ook: Mini-bos groep 8 per ongeluk vernield, gemeente en Dar zeggen sorry

De eerstvolgende stap is dat wordt bekeken welke locatie geschikt is voor het nieuwe bosje. Mogelijk wordt dit - zoals de school graag wil - een plek dichter bij het buitenlokaal in het Westerpark.

Menselijke fout

Het voormalig tiny forest aan de hoek van de Mercuriusstraat en Weurtseweg, dat vorige week maandag met de grond gelijk werd gemaakt, was bijna zo groot als een tennisbaan. De aanleg kostte twee jaar geleden zo'n 22.000 euro. Er stonden allerlei inheemse bomen en planten. De boompjes waren inmiddels al 1,5 tot 2 meter hoog.

Volgens de gemeente Nijmegen is het onoplettendheid geweest waardoor de nieuwe aanplant is gemaaid. Dar-directeur Bart de Bruin spreekt van een vergissing. "Het is echt een menselijke fout geweest van iemand die net van de andere kant het terrein opgereden is, en de bordjes waarop staat dat het een tiny forest is niet heeft gezien.”

Deel dit artikel