Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: De vrienden Eli Schuit (9) en Robin Kessels (10) spraken zich tijdens de vorige raadsvergadering in Beuningen uit voor de komst van een skatepark.

- De vrienden Eli Schuit (9) en Robin Kessels (10) spraken zich tijdens de vorige raadsvergadering in Beuningen uit voor de komst van een skatepark. Alle fracties, behalve de VVD, maken zich nu hard voor dit voorstel en verzoeken de raad te onderzoeken of er geschikte locaties zijn voor het realiseren van een skatepark.

Eli en Robin hadden voor de raadsvergadering al 300 handtekeningen ingeleverd, omdat ze een skatepark in Beuningen willen. Ze skaten en steppen nu vaak op een BMX-baantje in het Kreekpark. Dit is niet alleen verouderd, maar het ligt vaak ook vol met modder en water, legt Robin uit. "Nu gaan we vaak naar Nijmegen en Wijchen," vertelt Eli, "maar ik wil ook graag ergens naartoe waar ik alleen heen kan." Nu is hij afhankelijk van zijn ouders die hem brengen. Omdat er verder niets in Beuningen is, zijn ze deze actie gestart.

De tekst gaat verder onder de video:

Voordat de vrienden spraken tijdens de raad, hadden ze ook al een brief aan de burgemeester geschreven. "Ze schreef terug dat ze er iets mee wilde gaan doen, maar uiteindelijk is er niets mee gebeurd," vertelt Robin. "Toen zijn we handtekeningen in het dorp gaan verzamelen." Het idee van de jongens wekte sympathie op bij meerdere politieke partijen. Beuningen Nu & Morgen stelde de motie op waarin de raad wordt gevraagd te kijken naar een passende locatie en daarbij uit te gaan van een richtbedrag van 50.000,- euro.

Samen buiten spelen

"Wij vinden dit initiatief mooi en gezond," legt Nicole Bannink van Beuningen Nu & Morgen uit. "We zien het als mogelijkheid waar jongeren samen buiten kunnen bewegen én ontmoeten. Het is wel belangrijk de locatie sociaal veilig is en op een plek moet liggen waar het risico tot overlast zo min mogelijk is. Daarnaast vragen we het college om echt samen met de jongeren te gaan kijken wat hun wensen zijn voor het skatepark."

De jongens hebben uiteraard al nagedacht over hoe het nieuwe skatepark eruit moet komen te zien. "We weten nog niet hoe groot het park wordt dus we weten nog niet wat erin kan," vertelt Robin. Maar als hij zou mogen kiezen, dan wil hij een grote schans waar je dan in een 'foam pit' landt. Eli is in ieder geval al erg blij dat er een onderzoek komt naar een mogelijk skatepark. "Meestal als je ergens om vraagt dan moet je erg lang wachten voordat je het krijgt. Nu gaat er echt iets gebeuren."

CDA heeft nog enkele vragen

Het CDA heeft nog wel enkele vragen aan het college, meer in het bijzonder over een eventuele combinatie met een 'pumptrackbaan' én over de sociale veiligheid bij deze voorziening. De VVD laat haar oordeel over de motie afhangen van het antwoord van het college op vragen die het CDA heeft.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel