Ankeiler: De Nijmeegse tak van de Partij voor de Dieren gaat opnieuw de gemeenteraadsverkiezingen in met Michelle van Doorn als lijsttrekker.

- De Nijmeegse tak van de Partij voor de Dieren gaat opnieuw de gemeenteraadsverkiezingen in met Michelle van Doorn als lijsttrekker. De huidige fractievoorzitter voerde ook de lijst aan toen de partij in 2018 voor het eerst meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. De partij veroverde toen twee zetels en gaat nu voor een verdubbeling van dat aantal. Als lijstduwer staat Nijmegenaar van het Jaar Tim ‘De Boswachter’ Hogenbosch op de lijst.

Lijst

Op nummer twee staat net als vier jaar geleden raadslid Eline Lauret. De beoogde nieuwe raadsleden zijn fractievolgers Frank de Gram (3) en Bart Salemans (4). Op nummer 5 staat fractievolger Tim Griemelijkhuisen. De lijst wordt geduwd door huidig Nijmegenaar van het Jaar Tim Hogenbosch (15), vertegenwoordigers voor de partij in het Waterschap Rivierenland Paul van Gent (14) en Dana van der Kraan (13), en voormalig Nijmegenaar van het Jaar Rhea Khoeblal (13). Hogenbosch heeft al aangegeven niet van plan te zijn daadwerkelijk raadslid te worden.

“Trots op wat we al hebben bereikt”

De partij is naar eigen zeggen ‘niet meer weg te denken’ uit de Nijmeegse gemeenteraad. “Toen we in 2018 in de raad werden gekozen, wisten we nog niet hoe onze missie zou uitpakken”, zegt Van Doorn. “Terugkijkend mogen we trots zijn op wat we al hebben bereikt. Maar we hebben dan ook een hechte fractie die met toewijding, kennis en vrolijk activisme onze geliefde stad richting een groene toekomst opduwt. Het zegt veel dat alle zeven door willen. Daarnaast staan er acht nieuwe namen op van actieve en gedreven leden, die er een lijst van maken om trots op te zijn. Na de vier jaar ervaring achter ons, is dit een uitstekende lijst waarmee we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.