Bevat Video: Video
Ankeiler: Het tiny forest 'Het Biezenbos' bij het Westerpark is per ongeluk gemaaid.

- Het tiny forest 'Het Biezenbos' bij het Westerpark is per ongeluk gemaaid. Het kleine bos werd twee jaar geleden door de kinderen van de basisschool Aquamarijn aangelegd en was niet groter dan een tennisveld. Gemeenteraadslid en één van de initiatiefnemers van de tiny forests, Lusanne Bouwmans, betreurt het incident.

Samen met haar collega’s, maakt Bouwmans zich al jaren hard voor meer groen en een betere biodiversiteit in Nijmegen. Twee jaar geleden diende zij met gemeenteraadslid Daan Moerkerk een motie in om vier tiny forests te planten. "Het is echt een treurig gezicht: hier stond een heel mooi bos vol met jonge bomen en planten. Het is door miscommunicatie tussen de gemeente en de aannemer helaas plat gemaaid.’’

De tekst gaat onder de video verder:

Vier jaar bezig met meer groen in de stad

Bouwmans vindt het incident belachelijk: ‘’Ik ben al een jaar of vier bezig om ervoor te zorgen dat de gemeente beter om gaat met onze natuur, dat we meer groen in de stad krijgen én dat we op een betere manier ook zorgen voor meer biodiversiteit in de stad. Een tiny forest is daar onderdeel van."

De gemeente reageerde op Twitter op het incident: ''Heel erg vervelend dat dit gebeurd is! De aannemer geeft aan het tiny forest gemaaid te hebben. Het is onoplettendheid geweest waardoor de nieuwe aanplant is gemaaid. De aannemer neemt contact op met de vrijwilligers van het tiny forest om de schade te herstellen.''

Op z'n minst excuses

"Het is ontzettend jammer dat dit gebeurd is", legt Bouwmans uit. "De kinderen van de basisschool hebben hard gewerkt om hier hun eigen tiny forest aan te leggen. Dat werk is dan binnen vijf minuten platgewalst." Zij vindt dat de leerlingen op z'n minst excuses verdienen van het stadsbestuur.



💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.