Ankeiler: Windpark Midden-Betuwe nodigt alle inwoners van Zetten uit om een kijkje te nemen naar de mogelijke opstelling van de windmolens in dit gebied.

- Windpark Midden-Betuwe nodigt alle inwoners van Zetten uit om een kijkje te nemen naar de mogelijke opstelling van de windmolens in dit gebied. Dit gebeurt op een informatiebijeenkomst op 21 oktober. Er is ook een website ontwikkeld waar je virtueel naar twee voorkeursopstellingen kunt kijken.

Windpark Midden-Betuwe is nog bezig te onderzoeken hoe groot het park en de hoogte van de turbines moeten worden. Om inwoners alvast een idee te geven wat de mogelijkheden zijn, kunnen ze een online impressie van de visuele impact bekijken. Hierin zijn twee voorkeursopstellingen opgenomen: één met in totaal zeven windturbines, drie turbines ten noorden van de A15 en vier ten zuiden van de snelweg. Het alternatief is een opstelling van acht windturbines, waar er één extra aan de noordkant wordt geplaatst.

Hoogtes van 183 tot 210 meter

Voor beide opstellingen kun je in de kaart op bijvoorbeeld de Welysestraat, De Steeg en de Kerkstraat in Dodewaard gaan 'staan' en in Zetten op de Tichelmanstraat, Het Wiep en De Lede. De turbines zijn op de kaart weergeven als punten waarbij een tabel hoort die ook de hoogtes weergeeft.

In de opstelling van acht molens zijn die aan de noordkant tussen de 183 en 198 meter hoog. Bij een opstelling van zeven, verandert de de hoogte van twee van hen in 210 meter hoog. De turbines aan de zuidkant zijn in beide voorkeursopstellingen 210 meter hoog. De rotordiameter bij de opstelling van acht turbines is aan de noordkant 136 meter hoog en aan de zuidkant 150 meter. Indien er wordt gekozen voor een opstelling van zeven windmolens, dan worden deze allemaal 150 meter breed.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.