Reuze opblaaszalm vraagt aandacht voor vissenwelzijn - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: Een gigantische opgeblazen zalm stond woensdag op Plein 1944. De zalm was maar liefst 7 meter lang en 5 meter hoog.

- Een gigantische opgeblazen zalm stond woensdag op Plein 1944. De zalm was maar liefst 7 meter lang en 5 meter hoog. Op deze manier hoopt Compassion in World Farming (CIWF) aandacht te vragen voor het welzijn van vissen.

“Vissen zijn prachtige dieren met gevoel en emoties. Het gaat om onvoorstelbare aantallen dieren en het dierenleed is enorm. Veel vissen sterven aan een pijnlijke dood of lijden onder de extreme omstandigheden in kwekerijen. Hier moet verandering in komen”, zo vindt Annemarie Brijder, de campagneleider van het CIWF Nederland.

Lees verder onder video

Gruwelijke dood

De manier waarop dieren worden gedood op vissersboten, is volgens Brijder niet de manier waarop het moet: “De vissen worden op vissersboten bij bewustzijn open gesneden en in bakken met ijs gelegd. Het kan op deze manier soms wel een uur duren voordat het beestje dood gaat. Hier moeten betere regels voor komen.”

Rondreis

Blue de reuze zalm is al langs veel verschillende grote steden afgerezen. Na de start in Groningen op 3 oktober reisde de reuzenzalm het land door, via onder meer Deventer, Rotterdam, Eindhoven en Gouda. Zijn stop in Nijmegen is de laatste keer dat Blue tentoongesteld werd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.