Ankeiler: Het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen zegt dat het steeds moeilijker is geworden om werkzoekenden langdurig te plaatsen bij ondernemers.

- Het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen zegt dat het steeds moeilijker is geworden om werkzoekenden langdurig te plaatsen bij ondernemers. Dit komt omdat de vraag van ondernemers steeds minder goed past bij een bepaalde groep kandidaten.

Voor het plaatsen van deze groep werkzoekenden is het belangrijk dat een licht soort industrieel werk voor de regio behouden blijft. De komende jaren zet het Werkbedrijf in op het bieden van maatwerk voor dit type werkgelegenheid. Dat meldt de gemeente Beuningen in haar begroting voor 2022.

Bemiddeling en begeleiding

Het Werkbedrijf bemiddelt en begeleidt werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt naar werk. Ook volgend jaar wil het Werkbedrijf zoveel mogelijk mensen een passende werkplek bieden.

In totaal gaat men 1100 mensen met een bijstandsuitkering naar werk toeleiden. Verder wordt aan bijna 500 personen arbeidsmatige dagbesteding aangeboden.

Mensenwerk en maatwerk

Mensen met een beperking moeten zoveel mogelijk kunnen werken in een gewone werkomgeving, als zij daartoe in staat zijn, zo stelt het Werkbedrijf. De gevolgen van corona op de arbeidsmarkt heeft er niet toegeleid dat het Werkbedrijf zijn werkwijze ingrijpend heeft moeten aanpassen.

Arbeidsbemiddeling is en blijft mensenwerk en maatwerk, aldus het Werkbedrijf. De organisatie erkent dat men bestaat bij de gratie van werkloosheid.

Duidelijke rol bij inburgering

Volgens de gemeente Beuningen is er de komende jaren extra inspanning nodig voor inburgeraars. Door de Wet Inburgering, die in 2022 ingaat, ligt de verantwoordelijkheid voor de inburgering bij de gemeente. Het Werkbedrijf heeft een duidelijke rol bij de inburgering. Men werkt daartoe nauw samen met bijvoorbeeld onderwijs, gemeenten, vakbonden en werkgevers.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.