Ankeiler: Op het Kelfkensbos in Nijmegen wordt op zondag 31 oktober een woonprotest gehouden.

- Op het Kelfkensbos in Nijmegen wordt op zondag 31 oktober een woonprotest gehouden. Het protest wordt georganiseerd door de Nijmeegse wooncoalitie en vindt een week later plaats dan in Amsterdam, Arnhem en Rotterdam.

''Inmiddels zitten we in de ergste wooncrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. (...) In Nijmegen is er een tekort van meer dan 5.000 woningen. Daarmee staat Nijmegen in de top-3 van Nederland qua woningtekort'', zo is te lezen op de Facebookpagina Nijmeegse Woonprotest.

AKKU

Studentenvakbond AKKU steunt het protest en zal die zondag dan ook aanwezig zijn: ‘’Wij vinden het belangrijk dat er focus gaat naar de slechte huizenmarkt. Er is een flink tekort aan huizen, huren stijgen enorm en het is met een gemiddeld inkomen niet te betalen. De gemeente moet erop gewezen worden dat de huizenmarkt niet werkt’’, vertelt voorzitter van de studentenvakbond Kayleigh Hofstede.

Hofstede merkt ook dat veel studenten te maken krijgen met een slechte huurbaas: ‘’Wij krijgen soms telefoontjes van studenten die (juridisch)advies willen. Studenten kunnen niet zomaar verhuizen naar een andere kamer omdat er te weinig studentenkamers zijn in Nijmegen.’’

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.