Ankeiler: Fietsbedrijven Stipbike en Velocity hebben gezamenlijk een stuk grond gekocht op het NYMA-terrein.

- Fietsbedrijven Stipbike en Velocity hebben gezamenlijk een stuk grond gekocht op het NYMA-terrein. Dit is een nieuwe stap in de ontwikkeling van NYMA, het oude industriegebied in Nijmegen West dat hard op weg is een nieuwe hotspot van Nijmegen te worden. Stipbike en Velocity ontwikkelen de grond zelf en gaan een duurzaam pand bouwen op het terrein.

De twee bedrijven hebben een deel van ‘kavel 7’ gekocht. Dit is de eerste kavel die door de gemeente verkocht wordt bij het oude fabrieksterrein in Nijmegen West. De kavel was eerst onderdeel van het Mercuriuspark en hoort nu bij het NYMA terrein. Kavel 7 wordt aangevuld met andere functies zoals een ‘park and bike transferium’ en krijgt dan ook de functie van logistieke hub voor NYMA en de rest van de stad.

Stadshub

“Wij zijn erg blij dat wij op deze inspirerende plek onze ambitie kunnen waarmaken om de stadslogistiek in Nijmegen verder te verduurzamen.” aldus Stephan Trepels van Velocity. “Deze tijd vraagt om een efficiënte en duurzame aanpak van het goederenvervoer binnen de stad. Op de nieuwe locatie fungeren wij als logistieke stadshub door goederenstromen te bundelen en vervolgens zoveel mogelijk met de (cargo)fiets te bezorgen.” UTS Verkroost is al zo een stadshub, maar zij gebruiken elektrische busjesvervoeren zij de goederen met elektrische busjes.

Onderkomen

Velocity en Stipbike bouwen een circulair pand, volledig van hout, met zonnepanelen en sedumdak. Er is ruimte voor kleine retail, logistiek, kantoren, werkplaatsen en leerplekken. “Het wordt een plek waar innovatieve en duurzame fietsbedrijven samenkomen, waar we nieuwe creatieve ideeën kunnen uitwerken en kunnen samenwerken,” aldus Joppe van Stiphout van Stipbike. Stipbike opent in dit nieuwe pand ook een kleinere winkel gericht op sportfietsen. De ondernemers verwachten in het vierde kwartaal van 2022 in hun nieuwe onderkomen te kunnen trekken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.