Ankeiler: De voorzieningsrechter heeft vandaag geoordeeld dat de voorbereidingen op de bouw van de blaashal, niet mogen beginnen.

- De voorzieningsrechter heeft vandaag geoordeeld dat de voorbereidingen op de bouw van de blaashal, niet mogen beginnen. Het college van B&W krijgt nu de tijd om hun 'huiswerk' opnieuw te doen. De gemeente is ook opgedragen de aanbevelingen die de bezwarencommissie donderdag aandroeg, in behandeling te nemen. De blaashal moet er eigenlijk vanaf november staan.

Het 'huiswerk' moet gebeuren binnen één week nadat een besluit wordt genomen over wat te doen met het advies van de bezwarencommissie. De verwachting is dat dit besluit binnen een week of vier genomen wordt. Daarna moet de gemeente dus binnen een week hun zaakjes op orde hebben.

De omwonenden zijn erg blij met deze uitspraak. De zitting was vrijdagochtend in Utrecht en volgens Rob Hoedemaker, één van de omwonenden, liet de rechter geen spaan heel van de werkwijze van de gemeente. Overbetuwe moet alle rapporten in orde te maken (zoals het akoestisch rapport) en mogelijk ook zoeken naar een alternatieve locatie. De volledige uitspraak van de voorzieningsrechter volgt over een week.

De direct omwonenden van de hockeyclub HCOB, de families, Saat, Besselink, Hoedemaker, Lendering en Scholten, waren gezamenlijk naar de rechter gestapt. De hal komt dicht op hun percelen te staan waardoor ze geluids- en lichtoverlast ervaren. Bovendien ligt er een uitspraak van de Raad van State uit 2010 waarin bewust is vastgelegd om een aanvaardbaar woon- en leefklimaat voor de bewoners van deze woningen te garanderen en hen te beschermen tegen geluids- en lichtoverlast van Sportcomplex De Pas.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel