Ankeiler: Winter Village Druten komt met een ijsbaan en een après-skitent naar het marktplein in Druten.

- Winter Village Druten komt met een ijsbaan en een après-skitent naar het marktplein in Druten. Het Dickens Festijn keert ook terug, in een iets andere vorm dan anders. Bij de ingang zullen qr-codes gecontroleerd worden, zodat alles volgens de coronaregels zal verlopen.

Van 11 december 2021 tot en met 8 januari 2022 zal Winter Village te vinden zijn in Druten. Doordat het Dickens Festijn gelijktijdig met het evenement, namelijk op 12 december, zal plaatsvinden, zal het een extra impuls krijgen, zo is de verwachting van de organisatie van het Winter Village. Door de samenwerking moeten de bezoekers van Dickens Festijn gratis de ijsbaan van Winter Village op kunnen. De organisatie van Winter Village laat weten dat het hele gebeuren als doel heeft om positiviteit te brengen na corona. Het geeft de mogelijkheid om elkaar op een speciale plek te ontmoeten, in de “mooiste maand van het jaar” zoals Bert Martens, voorzitter van stichting Winter Village Druten het noemt.

Een tijd lang was niet duidelijk of het Dickens Festijn dit jaar wel door kon gaan. Vorig jaar werd de tiende editie afgelast vanwege de corona situatie, maar woensdagavond werd besloten dat het festijn dit jaar dan toch zijn tweede lustrum kan vieren. Door de verdwijning van de anderhalvemeterregel is afstand houden niet meer nodig. Wel worden qr-codes bij de ingang gecontroleerd, zodat ook de horeca die tussen het evenement ligt, dit zelf niet hoeft te handhaven.

De organisatie heeft als “maatschappelijk doel” voor de baan gesteld om de jeugd in Maas & Waal te laten bewegen. Door de jongeren overdag schoolschaatsen aan te bieden in samenwerking met basisscholen uit de buurt moet dit doel behaald worden. Activiteiten die verder op de schaatsbaan worden georganiseerd zijn discoschaatsen en fluitketelschuiven.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.