Bevat Video: Video
Ankeiler: De komst van nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s is een feit. De gemeente Wijchen en Druten nemen deel aan een aanbesteding van provincie Gelderland.

- De komst van nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s is een feit. De gemeente Wijchen en Druten nemen deel aan een aanbesteding van provincie Gelderland. De twee provincies gaan opzoek naar een bedrijf dat laadpalen kan leveren en exploiteren voor in de openbare ruimte.

Ook de gemeente Beuningen wil meer laadpaaltjes en neemt hierover komende week nog een besluit. In de gemeente Wijchen staan op dit moment al 45 elektrische laadpalen en in Druten 13. Naar schatting moet dit in de gemeente Wijchen groeien naar 126 stuks in 2025. Inwoners kunnen ook vragen om elektrische laadpalen dicht bij hun huis, dit gaat wel tegen betaling. Naast de palen-op-aanvraag komen er ook laadpalen op strategische plekken. In Wijchen staat een aantal van die palen er al, bijvoorbeeld op grote parkeerterreinen, bij de wijkcentra en dorpshuizen en bij sociaal-cultureel centrum ’t Mozaïek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.