Ankeiler: De twee lichamen die zaterdag werden gevonden in een woning in Nijmegen, zijn van een moeder (68) en dochter (38). Dat bevestigt de familie aan Omroep Gelderland.

- De twee lichamen die zaterdag werden gevonden in een woning in Nijmegen, zijn van een moeder (68) en dochter (38). Dat bevestigt de familie aan Omroep Gelderland. Het onderzoek naar de doden werd zaterdagavond door de politie afgerond.

Volgens de politie gaat het sporenonderzoek verder bij forensische opsporing in Elst. Lopende dat onderzoek wil de familie van de slachtoffers niets zeggen, omdat ze behoorlijk van slag zijn door wat er allemaal is gebeurd.

Zie ook: Doden in woning Nijmegen mogelijk moeder en dochter

"Het is op dit moment te privé en te gevoelig, ik weet niet wat de oorzaak van hun dood is", vertelt het familielid. In totaal heeft de moeder van de familie vijf kinderen, van wie er twee in het buitenland wonen.

Doodsoorzaak onduidelijk

In de woning aan de Spieghelhof werden zaterdag twee lichamen aangetroffen, die daar volgens de politie waarschijnlijk al langere tijd hebben gelegen. De politie denkt eerder aan maanden dan aan weken.

De vondst werd gedaan na een melding van een buurtbewoner die een vreemde lucht rook. In het huis troffen agenten de twee doden aan. Door de tijd die sinds hun overlijden is verstreken, zal de identificatie volgens de politie waarschijnlijk nog een aantal dagen duren.

Evenmin is duidelijk hoe de personen zijn overleden en of sprake is van een misdrijf.

Zie ook: Onderzoek naar doden in Nijmeegse woning is ingewikkeld, tweetal lag er al lang