Bevat Video: Video
Ankeiler: Eind augustus van dit jaar was het nog een grote ravage in het Horssense Bos.

- Eind augustus van dit jaar was het nog een grote ravage in het Horssense Bos. Bijna 100 kabouters en andere beeldjes die in het bos stonden waren vernield of meegenomen. Nu bijna een maand later begint de kabouter bevolking in het bos bij het landgoed in Horssen alweer aardig te groeien.

Boos

“Iedereen was erg boos na de ravage," vertelt initiatiefnemer en beheerder van het kabouterbos Monique Basten. "Er worden wel eens kabouters en andere beeldjes verplaatst, maar nu waren ze weg. 's Ochtends kwam ik hier in het bos. Toen was de helft al verdwenen. Later op de dag ging ik met de hond nog een rondje lopen en was bijna alles weg. Alleen de kapotte exemplaren stonden er nog. Wie doet zoiets nou?"

Kringloopwinkels

Na de ravage in augustus begonnen mensen al snel met het neerzetten van nieuwe kabouters en andere beeldjes. Dit zorgde ervoor dat bij kringloopwinkels in de regio er bijna geen beeldjes meer te vinden waren. “Iedereen komt spontaan van alles brengen. Van smurfen tot draken; je kan het zo gek niet bedenken”, vertelt Basten.

Tekst gaat verder onder video:

“Het blijft groeien”

Nu een maand later begint de populatie van de beeldjes al weer aardig toe te nemen in het bos volgens Basten: “Er staan er nu alweer een stuk of vijftig, maar het blijft nog altijd groeien. Iedere keer als ik in het bos kom zie ik dat het weer een beetje gegroeid is.”

De kabouters zorgen ook voor meer bezoek van kinderen, zo weet Basten bijna zeker: “Ik denk dat dit de kinderen ook stimuleert om het bos in te gaan. De kinderen vinden het super leuk, zo doen ze wel eens speurtochten over waar verschillende beeldjes staan. Ik loop dan met me hond, maar ik vind het ook zelf gewoon super leuk om te kijken naar wat er staat.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.