Bevat Video: Video
Ankeiler: De opbouw van de Nijmeegse kermis is in volle gang, en dit jaar gebeurt dat op de Waalkade en op het Kelfkensbos.

- De opbouw van de Nijmeegse kermis is in volle gang, en dit jaar gebeurt dat op de Waalkade en op het Kelfkensbos. Vorig jaar was de kermis één van de weinige evenementen die ondanks corona kon doorgaan, maar deze werd toen verplaatst naar het NYMA-terrein, vooral omdat daar meer ruimte is. Zo konden bezoekers makkelijker afstand houden van elkaar.

Tekst gaat verder onder de video:

Nu is de kermis dus terug naar het stadscentrum, maar dan op twee plaatsen, en dus niet verspreid over de hele stad, zoals vóór 2020. De terrassen op pleinen in de stad nemen namelijk nog altijd meer ruimte in dan voor de pandemie. Zo blijft er te weinig plaats over voor kermisattracties. Opnieuw uitwijken naar het NYMA-terrein was dit jaar geen optie, want dat terrein wordt momenteel heringericht.

De kermis draait van zaterdag 2 oktober tot en met zondag 10 oktober, tussen 13.00u en 23.00u. De gemeente laat weten dat de markt gewoon doorgaat, en dat de woningen in de omgeving goed bereikbaar zullen blijven.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel