Ankeiler: Trivos Dames 1 speelde zaterdag in Sportcentrum de Arcus hun eerste competitiewedstrijd tegen het damesteam van Longa ’59 uit Lichtenvoorde.

- Trivos Dames 1 speelde zaterdag in Sportcentrum de Arcus hun eerste competitiewedstrijd tegen het damesteam van Longa ’59 uit Lichtenvoorde. Voor het eerst in een lange tijd zat het publiek weer zij aan zij. Zij konden een overwinning van Longa ‘59 niet voorkomen. De bezoekers wisten de vijfde set te winnen met een minimaal verschil van drie punten.

Trivos startte de eerste set van de wedstrijd goed, ze kwamen mede door een goede servicebeurt van speelster Evie Driessen op een 4-1 voorsprong. Het spel was snel en gevarieerd en door de sterke verdediging van Trivos weten ze uit te lopen naar een voorsprong van 16-9 in de eerste set. Aan het einde van de set loopt de ploeg uit Lichtenvoorde nog in, maar uiteindelijk weet Trivos de eerste set te winnen met 25-18.

In tegenstelling tot de eerste set start Trivos de tweede set niet goed. De dames uit Wijchen komen niet in het spel voor en staan al snel op een 3-10 achterstand. Na een dubbele wissel aan de kant van Trivos weten ze terug te komen in de wedstrijd naar een stand van 8-10. Toch blijft Trivos de hele set tegen een achterstand aankijken en de dames van Longa ‘59 winnen de tweede set met 21-25.

De derde set weten de dames uit Lichtenvoorde weer te winnen. Dit levert hun de voorsprong in sets op met 1-2. Als de uitploeg de vierde set weet te winnen hebben ze ook de eindoverwinning binnen. Trivos weet ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt en zorgt met een ‘ace’ voor een gelijke stand.

De vijfde set begint de thuisploeg goed, wel weet Longa ‘59 in de wedstrijd te blijven en staat het na een tijdje 10-10 gelijk. Uiteindelijk weet de uitploeg aan het langste eind te trekken en te winnen met 12-15. Wel is coach Peter Groenen ondanks het verlies tevreden: “We hebben goed gespeeld, maar niet constant genoeg om er 3-1 uit te slepen. Er waren mooie momenten maar ook domme momenten en de wissels pakten niet altijd goed uit. Maar ik ben tevreden, we moeten vanuit deze basis stabieler en zekerder worden, zodat we laten zien wat we kunnen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.