Feyenoord laatste horde in drukke week voor NEC - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: Voor de tweede keer in een week tijd mag NEC afreizen naar Rotterdam. Ditmaal is Feyenoord de tegenstander.

NIJMEGEN - Voor de tweede keer in een week tijd mag NEC afreizen naar Rotterdam. Ditmaal is Feyenoord de tegenstander. NEC verloor woensdag thuis enigszins geflatteerd van FC Utrecht, maar dat is geen reden om de koppen te laten hangen.

NEC is door de jaren heen een lastige kluif voor Feyenoord gebleken. Er werd regelmatig een punt gepakt of zelfs gewonnen tegen Feyenoord. Vooral in de thuiswedstrijden doet NEC het goed tegen Feyenoord. De laatste keer dat NEC won uit bij Feyenoord was in 2011. Nick van der Velden scoorde toen de enige en dus winnende treffer van de wedstrijd. Die goal had eigenlijk niet mogen tellen want de NEC’er stond meters buitenspel, maar het werd niet afgevlagd. Het was ook gelijk de laatste keer dat NEC punten pakte in de Kuip.

Tekst gaat verder onder video:

Veel tijd om zich voor te bereiden had NEC niet. Donderdag had de ploeg een uitlooptraining en vrijdag werd er alweer tactisch getraind, maar de selectie kijkt uit naar het duel in de Kuip. Ook de trainer, Rogier Meijer vindt het mooi om naar de Kuip te mogen. “Ja, het is een van de mooiste stadion van Nederland. Misschien wel van Europa”, zegt Meijer.

Calvin Verdonk keert terug in De Kuip

Voor linksback Calvin Verdonk is het weerzien met Feyenoord bijzonder. Verdonk speelde in de jeugd van Feyenoord en mocht ook twintig wedstrijden in het eerste van Feyenoord spelen. Hij weet dus hoe het is om in een volle Kuip te spelen. “Het zit morgen weer helemaal vol en dan is er een goede sfeer. Het kan een mooie wedstrijd worden,” zegt de linksback.

De wedstrijd Feyenoord – NEC is morgen natuurlijk live te volgen via RN7.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.