Afdrukken
Ankeiler: De gemeenten van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid willen de handhaving van de nieuwe coronamaatregelen, die zaterdag 25 september ingaan, zoveel mogelijk op elkaar afstemmen.

REGIO - De gemeenten van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid willen de handhaving van de nieuwe coronamaatregelen, die zaterdag 25 september ingaan, zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Daartoe hebben ze deze week overleg gepleegd.

Bij de gemeenten zijn veel vragen binnengekomen van inwoners en ondernemers die willen weten hoe er wordt gehandhaafd. In de gemeenteraad van Beuningen vroeg raadslid Emine Asik (GroenLinks) zich bijvoorbeeld af of er boetes worden uitgedeeld en hoe hoog die zullen zijn.

Pragmatisch handhaven

Met ingang van zaterdag moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs met unieke QR-code tonen bij horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen. Men mag ook gebruikmaken van een papieren coronatoegangsbewijs.

Daphne Bergman, burgemeester van Beuningen verklaarde deze week dat men in haar gemeente niet van elke mug een olifant zal maken. "Tot nog toe zijn we wat betreft handhaving in Beuningen erg pragmatisch geweest", zo stelt Bergman.

Horeca houdt zich aan de regels

Volgens de burgemeester zal er in Beuningen gewoon door de ondernemers worden gecontroleerd. Zij zegt te begrijpen dat het heel wat vraagt van met name de horeca-ondernemers.

Ook burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Druten gaat er vanuit dat alle ondernemers zich aan de nieuwe regels zullen houden. "We hebben geen geluiden gehoord van ondernemers die zich niet willen houden aan de nieuwe regels," zegt de Drutense burgemeester.

Directe sluiting in Nijmegen

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft gezegd dat horeca-ondernemers die aankondigen de nieuwe coronaregels niet te zullen toepassen, rekening moeten houden met directe sluiting. Ook andere gemeenten in ons land zouden er zo tegenaan kijken.

Landelijk is echter de verwachting dat veel gemeenten eerst een waarschuwing zullen uitdelen en bij een tweede overtreding overgaan tot een forse boete.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel