Afdrukken
Ankeiler: De provincie Gelderland steunt het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer (TKWM).

WIJCHEN - De provincie Gelderland steunt het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer (TKWM). Zij geeft een subsidie van 525.000 euro in het kader van het programma SteenGoed Benutten. Dit project is bedoeld om Gelderland nog mooier, leefbaarder en economisch aantrekkelijker te maken en de ruimtelijke kwaliteit te behouden en versterken.

Verantwoordelijk wethouder Geert Gerrits ziet de bijdrage als teken van vertrouwen van de provincie in de plannen. "We hebben het maximale subsidiebedrag gekregen. Zij zijn erg te spreken over de plannen én hebben zelfs wat extra geld toegekend voor duurzaamheid,” aldus de wethouder.

Hergebruik oude materialen

Dat heeft volgens Gerrits alles te maken met het feit dat het oude gemeentekantoor niet zomaar wordt gesloopt. De vrijkomende materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt of verwerkt tot grondstoffen.

De subsidie is bedoeld voor de eerste fase van het Wijchense plan, namelijk de Burcht. Bij de locatie van het gesloopte gemeentekantoor komt een nieuw plein. Daarnaast worden appartementen gebouwd en komt er een nieuw hotel.

Woningen voor jongeren, starters en senioren

Op het Europaplein komen woningen voor jongeren, starters en senioren. Er komt een waterfontein en een plek voor parkeren verdwijnt onder het maaiveld in een nieuwe parkeergarage.

‘’De uitwerking van deze plannen blijven we samen doen met alle betrokkenen. Alleen dan wordt dit deel van Wijchen straks echt een aanwinst voor bewoners, bezoekers en ondernemers. En daar doen we het natuurlijk voor”, vertelt Gerrits.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel