Afdrukken
Ankeiler: De gemeente Druten en Wijchen organiseren binnenkort gratis trainingen over psychische problemen, in samenwerking met Pro Persona, onder de noemer Mental Health First Aid (MHFA).

DRUTEN - De gemeente Druten en Wijchen organiseren binnenkort gratis trainingen over psychische problemen, in samenwerking met Pro Persona, onder de noemer Mental Health First Aid (MHFA). De trainingen zijn bedoeld voor alle inwoners van de twee gemeenten die meer willen weten over omgang met mensen die mentale problemen hebben.

Tijdens een MHFA training gaat het over psychische klachten en ziekten zoals angst, depressie, middelengebruik en eetproblematiek. Ook komt bijvoorbeeld het herkennen van symptomen aan de orde, en manieren om hulp te bieden aan mensen met psychische problemen.

De training bestaat uit vier sessies: op 3, 10, 24 november en 8 december, in Druten. De precieze locatie wordt pas bekend als duidelijk is hoeveel aanmeldingen er zijn. Elke sessie duurt 3,5 uur. De training wordt aangeboden door Pro Persona namens de gemeenten Druten en Wijchen. Aanmelden kan vóór 11 oktober via de mail (preventie@propersona.nl) en telefoon (026 312 44 83).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel