Woensdag beslissing over doorgaan Dickens Festijn - RN7
Ankeiler: Woensdag valt een besluit over het wel of niet doorgaan van het Dickens festijn. Het winterse evenement vindt normaliter altijd in december plaats.

DRUTEN - Woensdag valt een besluit over het wel of niet doorgaan van het Dickens festijn. Het winterse evenement vindt normaliter altijd in december plaats. Vorig jaar werd de tiende editie afgelast vanwege de corona situatie, en ook nu is nog onzeker of, en in welke vorm, het festijn dit jaar kan doorgaan. Voorlopig staat 12 december nog als datum.

De Drutense burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld sprak woensdag haar teleurstelling uit over het afgelasten van de Leste Mert en het Dickens festijn. Dat bleek te vroeg: Jan de Vuijst, voorzitter van het Dickens festijn, laat weten dat pas volgende week een beslissing wordt genomen. “Woensdag hebben we bestuursvergadering, en dan beslissen we wat we kunnen doen, in welke vorm het kan doorgaan.” Een normale editie zal het in elk geval niet worden, vertelt De Vuijst. “Het zal ongetwijfeld een andere vorm hebben. We zijn nu aan het uitzoeken wat binnen de mogelijkheden kan.”

Beperkende regels

Als de maatregelen blijven zoals ze nu zijn, zullen er onder meer vaste looproutes moeten worden aangehouden, en mag er op het Festijn geen alcohol worden gedronken. Dat laatste is behoorlijk beperkend, bevestigd De Vuijst. “We moeten ook rekening houden met de horeca in het centrum.”

Of de regels hetzelfde blijven is natuurlijk niet zeker, maar er moet een beslissing komen, om de voorbereidingen niet in gevaar te brengen. “We nemen dus een gok, en er is een zeker financieel risico.” Woensdag valt dus een beslissing. “Wat de situatie ook is, we gaan proberen er iets leuks van te maken.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel