Bevat Video: Video
Ankeiler: In het kader van de Nationale Kraanwaterdag heeft wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe een kraanwatertapje onthult op de Jacobusschool in Valburg.

- In het kader van de Nationale Kraanwaterdag heeft wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe een kraanwatertapje onthult op de Jacobusschool in Valburg. Voor de onthulling werd nog een dansclinic gegeven door dansatelier Over de Linge, dit in het kader van de Nationale sportweek. Na afloop van de dansclinic en de onthulling van de watertap kregen alle kinderen van de school nog een bidon van de gemeente Overbetuwe.

Meer water, minder frisdrank

Met de watertap wil de gemeente ervoor zorgen dat kinderen meer water gaan drinken in plaats van frisdrank. Naast de watertap op de Jacobusschool wil de gemeente meer watertappunten. "Wij willen eigenlijk dat op alle scholen watertappunten komen, dit is de tweede school in onze gemeente. We hebben nog 20 scholen te gaan! Het is belangrijk dat de leerlingen goed bij het water kunnen en zo met hun bidon water kunnen pakken", vertelt Hol.

Tekst gaat verder onder video:

Voorlichting

Niet alleen met de watertap wil de gemeente meer aandacht vragen vertelt Hol: "We doen dit door veel voorlichting hierover te geven, in het onderwijs doen leerkrachten dat zelf al. En wij doen dat door middel van onze buurtsportcoach die we in de gemeente Overbetuwe hebben. Die gaat langs scholen gaan om water drinken onder de aandacht te krijgen.’’

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.