Ankeiler: De gemeente Druten gaat de komende tijd het gft-afval van de bewoners scherper controleren.

- De gemeente Druten gaat de komende tijd het gft-afval van de bewoners scherper controleren. "We zijn bezig met een kwaliteits-inhaalslag," zo meldt wethouder André Springveld. Volgens hem komt het te vaak voor dat mensen bewust ander afval bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft) dumpen, om zo wat geld uit te sparen.

Afvalzakken controleren

"We gaan de mensen weer eens goed duidelijk maken welk afval wel en niet bij het gft-afval thuishoort. Over het algemeen wordt het afval in Druten goed gescheiden, maar het kan altijd beter," zegt Springveld.

Het gaat met name om Druten-zuid, maar ook in andere wijken en kernen doen zich problemen voor. De afvalcoaches gaan vaker afvalzakken controleren op de inhoud.

Geen problemen met privacy

Als er afval verkeerd is gesorteerd, dan zullen de afvalcoaches volgens de wethouder op zoek gaan naar een naam of adres van de dader. Springveld is van mening dat dit geen problemen geeft met de privacy-wetgeving. "Als je een afvalzak in de openbare ruimte zet, doe je daarmee afstand van bepaalde privacy-privileges," aldus Springveld.

De afvalcoaches werken laagdrempelig en zijn gemakkelijk aanspreekbaar voor de bevolking. Zij functioneren volgens de gemeente Druten als klankbord en vraagbak voor de burger.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel