Ankeiler: De gemeente Overbetuwe doet mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens in het kader van de Week van de Veiligheid. Vooral jongeren worden aangemoedigd om hun messen in te leveren.

- De gemeente Overbetuwe doet mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens in het kader van de Week van de Veiligheid. Vooral jongeren worden aangemoedigd om hun messen in te leveren. Tussen 11 en 17 oktober kunnen alle wapens straffeloos worden ingeleverd op het politiebureau in Elst.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos hoopt dat deze actie jongeren bewust maakt over impact die wapens hebben: “Messen en andere steekwapens maken onze samenleving alleen maar onveiliger. Ze verwoesten, in een moment, mensenlevens. Ik hoop dat deze actie helpt om vooral ook jongeren daarvan bewust te maken en dat ze deze kans om schoon schip te maken, met beide handen grijpen.”

Je kunt je wapens achterlaten in een inleverton die op het politiebureau staat. Na 17 oktober wordt bekend gemaakt hoeveel wapens zijn ingeleverd. Er doen meer dan 200 gemeenten aan deze actie mee, die mogelijk is gemaakt door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Openbaar Ministerie en de politie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel