Bevat Video: Video
Ankeiler: Een aantal belangrijke leveranciers voor de gemeente Nijmegen brengt sinds 9 september hun goederen via de hub 'Stadslogistiek Nijmegen' naar de plek van bestemming.

- Een aantal belangrijke leveranciers voor de gemeente Nijmegen brengt sinds 9 september hun goederen via de hub 'Stadslogistiek Nijmegen' naar de plek van bestemming. Op de hub worden alle goederen van de verschillende leveranciers verzameld en gebundeld per adres voor leveringen in de binnenstad en HAN. Dit gebeurt met elektrische vrachtwagens.

De hub Stadslogistiek is een landelijke samenwerking van PostNL met een aantal verhuisbedrijven. In Nijmegen is dat UTS Verkroost. “De reden waarom wij Stadslogistiek Nijmegen begonnen zijn is omdat Nijmegen vanaf 2025 Zero Emissiezones in gaat stellen. Vanaf dan mogen er alleen nog maar elektrische voertuigen de campus en het centrum van Nijmegen in”, vertelt Tom Willems van UTS Verkroost. Dit zou moeten gaan zorgen voor minder verkeersdrukte met bestel- of vrachtwagens, maar ook voor minder geluidsoverlast en luchtvervuiling.

Tekst gaat verder onder video:

Elektrische vrachtwagen

De elektrische vrachtwagen die wordt gebruikt om de goederen te vervoeren kan nog geen grote afstanden afleggen. “De radius van de vrachtwagen is 100 kilometer, maar het ligt er ook aan hoe zwaar die beladen is en hoe iemand rijdt”, zegt Willems. Iedere ochtend rijd de elektrische vrachtwagen rond om de goederen af te leveren.

Toekomst

Deze manier van vervoeren van goederen wordt volgens Willems de toekomst: “Dit wordt echt de toekomst op het gebied van elektrisch en op het gebied van bundeling, dus dat steden minder transportbewegingen hebben, schonere lucht en dus veiliger zijn voor inwoners.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.