Gemeente Nijmegen en Overbetuwe doen mee aan de Nationale Sportweek - RN7
Ankeiler: De Nationale sportweek begint aanstaande vrijdag.

REGIO - De Nationale sportweek begint aanstaande vrijdag. Van 17 tot en met 25 september zijn er in de gemeente Overbetuwe en Nijmegen verschillende activiteiten die te maken hebben met sport. Tijdens het openingsweekend van de Nationale sportweek is ook het Beach Volleyball World Tour toernooi op de Waalkade in Nijmegen.

Olympische Spelen

In het kader van de Nationale sportweek worden daarom op vrijdag de Nijmeegse (para)-olympische sporters gehuldigd voor hun deelname aan de Olympische Spelen. Op het stadhuis worden de sporters onthaald door burgemeester Hubert Bruls en wethouder Sport Bert Velthuis. Hierna worden alle sporters in het zonnetje gezet. Tot slot zullen de sporters de Avond van de Nijmeegse Sport bijwonen.

Activiteiten

In verschillende gemeenten worden activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar op 18 september kennismaken met inline skaten en kinderen van 10 tot en met 14 jaar hun sporttalent ontdekken tijdens de “Ontdek je talent dag” op woensdag 22 september in Nijmegen. In de gemeente Overbetuwe rijdt gedurende de week een sportbus langs basisscholen in kerkdorpen van de gemeente.

Fit-test

Inwoners van Nijmegen kunnen op verschillende plekken een gratis fit-test doen. Daar zijn dan ook buurtsportcoaches van de gemeente om vragen te beantwoorden over sport en bewegen. Op maandag 20 september kan je terecht van 09.00 uur tot en met 17.00 uur op de Grote Markt. In Winkelcentrum Dukenburg op 21 september van 11.00 uur tot en met 19.00 uur. En tijdens de markt in Hatert op 22 september van 09.00 uur tot en met 12.30 uur.

Het volledige programma is te bekijken op de websites van de gemeenten Overbetuwe en Nijmegen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.