Einde 1,5-meterregel, wat betekent dit voor de terrassen? - RN7
Ankeiler: Het demissionaire kabinet kondigt dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk in een persconferentie aan dat er per 25 september een einde komt aan de 1,5-meterregel.

REGIO - Het demissionaire kabinet kondigt dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk in een persconferentie aan dat op 25 september een einde komt aan de 1,5-meterregel. Vanwege deze maatregel hebben veel horecaondernemers destijds afspraken gemaakt met hun gemeente om de terrassen uit te breiden, zodat er voldoende afstand tussen de bezoekers is. Een aantal ondernemers hoopt dat hun terrassen groot mogen blijven. Maar welke afspraken zijn er precies gemaakt? Zo zit het in de regio.

Beuningen

Volgens centrummanager Cees van Veen hebben horecazaken in Beuningen individuelen afspraken gemaakt met de gemeente over uitbreiding van terrassen. Lunchroom Bijzonder Genieten mag nu bijvoorbeeld gebruikmaken van een deel van het Julianaplein. Volgens de gemeente Beuningen is de uitbreiding van de terrassen in elk geval niet permanent. Er is nog geen definitieve afspraak wanneer alles weer terug gaat naar de oude situatie.

Druten

De terrassen in Druten hebben geen extra ruimte gekregen tijdens corona. Centrummanager Nadine Huntink zegt dat deze behoefte er ook niet was vanuit de horeca.

Nijmegen

In Nijmegen mogen de verruimde terrassen tot het einde van het jaar blijven staan. Het is dus niet permanent, laat centrummanager Maarten Mulder weten. Op plekken als de Grote Markt en het Koningsplein kunnen straks dan ook weer andere dingen georganiseerd worden, zoals evenementen. De gemeente laat weten dat er volgend jaar een nieuwe terrasnota komt, met regels over terrassen. De gemeenteraad moet nog beslissen wat die worden.

Overbetuwe

In het centrum van Elst is er maar een klein stukje uitbreiding geweest. Centrummanager Paul te Wierike vertelt dat de horecaondernemers aan het begin van de coronacrisis zelf afspraken hebben gemaakt met de omliggende winkels. Inmiddels zijn de meeste terrassen terug naar de oude situatie.

Wijchen

Op het marktplein in Wijchen mogen de omliggende horeca nu nog gebruik maken van het plein, maar deze afspraak loopt nog tot 31 oktober. De horeca en de gemeente gaan in gesprek over een winterterras. De horeca hoopt uiteindelijk permanent gebruik te mogen maken van het marktplein. ''Daarover worden de komende tijd gesprekken gevoerd'', vertelt centrummanager Yvette Akkermans.

Persconferentie

Dinsdagavond is er een nieuwe persconferentie van het demissionaire kabinet. Naar verwachtingen worden er voornamelijk versoepelingen aangekondigd. Zo komt er een einde aan de 1,5-meterregel en mag de horeca meer bezoekers ontvangen onder voorwaarde dat gasten alleen binnenkomen met een vaccinatie- of testbewijs.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.