Barbecuewinkel doelwit inbraak: glazen pui verwoest en geld gestolen - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: Het was een vervelend begin van de week voor Sjors Coolen, eigenaar van barbecuewinkel Black & Blue Events in Nijmegen.

NIJMEGEN - Het was een vervelend begin van de week voor Sjors Coolen, eigenaar van barbecuewinkel Black & Blue Events in Nijmegen. Want niet zijn wekkeralarm, maar zijn inbraakalarm had een prominente rol op zijn maandagochtend. De kassalade bleek gestolen.

Zijn buurman, een bakker, kwam iets voor 07.00 uur aan om op te starten en hoorde het alarm afgaan. "Hij zag twee jongens wegfietsen, maar we weten natuurlijk niet zeker of zij de dieven zijn", reageert Coolen enkele uren na de kraak.

Met een soort betonnen bouwsteen werd zijn glazen pui ingegooid, volgens Coolen een bewuste actie. "Die steen hebben ze ergens vandaan meegenomen, want die ligt niet hier op het terrein." Het resultaat? Een ravage en een missende kassalade.

Dure barbecues laten staan

De eigenaar slaakt een zucht, want hij ziet de bui al hangen. "Het glaswerk en de kassa en het spul wat kapot is doordat het glas naar binnen is gevallen, is meer waard dan wat er in de kassa zat", laat hij weten.

Het lijkt om een ordinaire cashgrab te gaan en niet gericht op het assortiment van Coolen, ondanks dat sommige barbecues duizenden euro's kosten. Daar heeft hij wel een simpele verklaring voor: "Die zijn ook wel zwaar en heel onhandig om mee te nemen."

Extra beveiliging

Aangifte is gedaan, maar voorkomen is beter dan genezen. In dat kader gaat Coolen beveiligingscamera's ophangen. "En ik heb zitten kijken om een rolluik te plaatsen, maar dan ben je weer een godsvermogen kwijt", sluit hij af. "Het klink misschien stom, maar dan kunnen ze beter een keer een kassalade meenemen."