Ankeiler: NEC heeft niet weten te winnen van WIllem II.

- NEC heeft niet weten te winnen van WIllem II. De ploeg van Rogier Meijer stond lang met een man meer tegen de Tilburgers, maar konden dit voordeel niet uitbuiten. Het was voor het eerst in lange tijd dat NEC weer op een zondagmiddag mocht aantreden in de Goffert voor een Eredivisiewedstrijd, maar de Nijmegenaren kwamen niet verder dan 0-0.

Willem II moet al snel door met tien man

NEC begon dreigend aan de wedstrijd met een al in de eerste minuut een dreigend afstandsschot van Ali Akman. Na dat eerste kansje zakte NEC wat in. Dit leidde tot een aantal kansen voor Willem II, maar tot twee keer toe ging de bal naast de goal van Mattijs Branderhorst. In de vijftiende minuut kwam Willem II met tien man te staan. Na een diepe bal op Jonathan Okita, komt de doelman van Willem II Jorn Brondeel uit zijn goal. Hij raakte de bal van Okita bewust met de hand en moest dus vertrekken, het is de snelste rode kaart voor Willem II in de eredivisie. Connor van den Berg mocht dus zijn opwachting gaan maken in de goal, dit ging ten koste van Görkem Saglam. Uit de vrije trap die daaarop volgde kwam een schotje van Jordy Bruijn, maar deze miste kracht. Na de rode kaart begon NEC aan te dringen, maar tot echt grote kansen leidden dit niet. NEC begon aan het einde van de eerste helft steeds meer kansen te krijgen. Een schot van Mikkel Duelund belandde op de paal en vanuit een afvallende corner schoot Souffian El Karouani hard op doel, maar deze bal werd gepareerd. Er gebeurde weinig meer in het resterende deel van de eerste helft. Na vier minuten blessuretijd floot Pol van Boekel voor de rust, 0-0.

NEC probeert het wel, maar krijgt de bal er niet in

In het begin van de tweede helft bleef NEC de druk erop houden. Het eerste grote gevaar kwam dan ook van de Nijmegenaren. In de 51ste minuut zorgde een lobpass van Akman voor een vrije schietkans van Okita, maar zijn schot kwam recht op de keeper af. Er hing een goal van NEC in de lucht, de vraag was alleen wanneer? Het lukte NEC maar niet om de laatste pass succesvol te krijgen. Na een uur spelen begon ook het tijdrekken van Willem II, die de 0-0 stand zeker na de rode kaart wel prima vonden. NEC wisselde aanvallend met het inbrengen van Elayis Tavsan en Magnuss Mattsson, het slotoffensief begon vorm te krijgen en Willem II kon er alleen nog sporadisch uitkomen met niet gevaarlijke counters. De Goffert schreeuwde NEC naar voren, maar nog steeds viel er geen goal. In de 73ste minuut kreeg NEC één van de grootste kansen van de wedstrijd. Vanuit een corner kreeg NEC op een wonderbaarlijke manier de bal niet in de goal. Cas Odenthal en Ivan Marquez bleven voorin om voor extra lengte te zorgen, maar ze kwamen tot niet meer dan een paar kopballetjes. In de extra tijd werd NEC nog gevaarlijk. Een schot van Okita spatte uiteen op de lat. NEC bleef het proberen, maar het lukte gewoon niet. Ook na vijf minuten blessuretijd kregen ze de bal niet in de goal. Het bleef bij 0-0 in Nijmegen

Wedstrijdverloop
15′ Rood, Jorn Brondeel
59′ Geel, Ulrik Jenssen
64′ Geel, Pol Llonch
71′ Elayis Tavsan

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Ivan Márquez, Cas Odenthal, Souffian El Karouani; Lasse Schöne, Dirk Proper (79′ Thomas Beekman), Mikkel Duelund (60′ Magnus Mattsson); Jonathan Okita, Ali Akman (79′ Ole Romeny), Jordy Bruijn (60′ Elayis Tavsan)

Opstelling Willem II: Jorn Brondeel; Leeroy Owusu, Freek Heerkens, Ulrik Jenssen, Derrick Köhn (54’Max Svensson); Pol Llonch, Görkem Saglam (17′ Connor van den Berg), Driess Saddiki; Ché Nunnely (68′ Argyris Kampetsis), Kwasi Wriedt (46′ Nikos Michelis), Mats Köhlert (68′ Emil Bergström)

Artikel via mediapartner ForzaNEC, geschreven door Cas Reuvers.