Wesley wil Den Haag wakker schudden: 'We gaan flink kabaal maken' - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: De evenementensector gaat zaterdag weer de straat op om te protesteren tegen het coronabeleid.

NIJMEGEN - De evenementensector gaat zaterdag weer de straat op om te protesteren tegen het coronabeleid. In tien steden, waaronder Nijmegen, worden protestmarsen gelopen tegen de beperkingen. Die zorgen er al anderhalf jaar voor dat een groot deel van de sector platligt.

Wesley Scholting gaat mee met de mars in Nijmegen. “We gaan met een trailer vol lampen en geluidsboxen rijden en flink kabaal maken”, kondigt hij aan. Wesley werkt bij een bedrijf dat onder meer licht en geluid verzorgt en vindt dat 'Den Haag' de noodkreten vanuit zijn branche negeert.

Kijk wat Wesley te zeggen heeft over de situatie in zijn branche:

“Na de vorige demonstratie op 21 augustus bleef het vanuit Den Haag stil. Ik heb het idee dat ze daar op een eiland zitten en geen flauw idee hebben wat de evenementenindustrie inhoudt. Dit roept inmiddels veel frustratie op. We hopen met deze demonstratie Den Haag wakker te schudden.”

Meten met twee maten

De beelden van de Grand Prix van Zandvoort, van afgelopen weekend, vergrootten de frustratie. Tienduizenden mensen kwamen meerdere dagen achter elkaar bijeen. Vanuit de evenementensector is vol onbegrip gereageerd. Ook Scholting vindt het heel oneerlijk. “Ik denk dat er evenementen zijn die, wat betreft politieke belangen, interessanter zijn of meer status hebben en daarom wél door morgen gaan. Dat is echt meten met twee maten.”

Zie ook: Weer protestactie evenementensector: ‘Politiek moet normaal gaan doen’

Doel voor ogen

Maar Scholting geeft niet op. Met de opvallende trailer gaat hij samen met zijn collega’s wederom een poging wagen gehoord te worden door politiek Den Haag. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen. “Concreet hoop ik dat we gewoon weer los kunnen gaan met z’n allen. Dat we gewoon ons werk weer kunnen doen en de evenementensector weer kan gaan lopen.”

Deel dit artikel