Ankeiler: De gemeenten rondom Nijmegen behoren tot de 70 gemeenten in ons land met de hoogste vaccinatiegraad.

- De gemeenten rondom Nijmegen behoren tot de 70 gemeenten in ons land met de hoogste vaccinatiegraad. Nijmegen zelf daarentegen bevindt zich aan de onderkant van de middenmoot op de lijst van ruim 350 gemeenten.

Dat meldt de NOS op basis van gegevens het RIVM, het rijksinstituut voor volksgezondheid. Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne tegen corona heeft het RIVM gedetailleerde cijfers per gemeente bekendgemaakt.

Neder-Betuwe slecht gevaccineerd

In Nijmegen is 72 procent van de inwoners gevaccineerd. Vrijwel alle grote gemeenten in ons land staan op de tweede helft van de lijst met gemeenten. In Rotterdam bijvoorbeeld heeft slechts 58 procent van de mensen prikken tegen corona gehad.

Heumen staat op 82 procent. Mook en Middelaar scoort 80 procent; Berg en Dal en Wijchen 79 %; Beuningen, Druten, Overbetuwe en West Maas en Waal zitten op 78 %. Het streng christelijke Neder-Betuwe staat met 52 procent derde van onderen op de lijst met ruim 350 gemeenten.

Schiermonnikoog vaccinatie-topper

Urk staat het allerlaagst met 23 procent gevaccineerden. Steden en gemeenten uit de zogeheten 'Biblebelt' hebben ook een opvallend lage vaccinatiegraad.

In de Top-tien staan vier Waddeneilanden, met Schiermonnikoog (93 %)als landelijke koploper. Op de Waddeneilanden zijn juist ook veel tieners ingeënt. Ook gemeenten in het oosten en zuidoosten van Nederland scoren relatief hoog.

In heel het land is gemiddeld circa 85 procent van de volwassenen deels ingeënt, en 77 procent volledig, aldus het RIVM.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.