NEC maakt selectie bekend voor de Bijzondere Eredivisie - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: NEC maakte maandagavond de twaalfkoppige selectie bekend voor de Bijzondere Eredivisie.

NIJMEGEN - NEC maakte maandagavond de twaalfkoppige selectie bekend voor de Bijzondere Eredivisie. Dat is een competitie voor kinderen tussen de 10 en 18 jaar met een beperking. De Nijmegenaren vormen samen met tien andere BVO-clubs deze competitie.

Tekst gaat verder onder de video:

De spelerspresentatie ging op dezelfde manier als bij de profs. Spelers van de Bijzondere selectie kwamen maandagavond bijeen om hun contract te tekenen dat hen bindt aan NEC. Samen met Algemeen Directeur Wilco van Schaik poseerden ze voor de persfoto en later gingen zo nog als team op de foto. Deze kinderen krijgen dus ondanks hun beperking de kans om voor NEC uit te komen een kans die iedereen verdient, vindt ook Luc te Riele van NEC Maatschappelijk. ‘’Iedereen verdient een kans om voor een profclub te voetballen, ook kinderen met een beperking en daarom hebben we onszelf aan deze competitie toegevoegd. We hebben op vijf zondagen toernooitjes gepland met de andere clubs in deze competitie. We hebben ook ene editie in Nijmegen en als we moeten reizen gaan we daar met de echte spelersbus heen om de kinderen een echte profvoetbalervaring te geven.’’

‘’Het geeft mij een ontzettend goed gevoel’’

De spelers kijken ontzettend uit naar de eerste wedstrijden. De spelers zijn blij en trots om voor NEC te mogen uit komen. ‘’Ik vind het heel leuk dat het zo officieel gaat en dat geeft mij alleen maar een fijn gevoel’’, zegt speler Micheal Ugbene. Ook Milan Brein is blij dat hij de kans krijgt. ‘’Het geeft mij een ontzettend goed gevoel’’, zegt de kersverse aanwinst.

Het competitieschema wordt later nog bekend gemaakt. Dan is ook duidelijk wanneer de Bijzondere Eredivisie naar Nijmegen komt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.