Ankeiler: De aangekondigde herinrichting van de Houtduiflaan in Beuningen die al langere tijd aangekondigd was gaat op maandag 6 september dan eindelijk beginnen.

- De aangekondigde herinrichting van de Houtduiflaan in Beuningen die al langere tijd aangekondigd was gaat op maandag 6 september dan eindelijk beginnen. Op de kruising van de Houtduiflaan met de Burgemeester Geradtslaan komt een rotonde.

Daarnaast krijgt de Houtduiflaan nieuw asfalt, veilige verhoogde oversteekplaatsen en vrijliggende fietspaden. Meteen wordt ook de riolering onder de Houtduiflaan, waar het zwembad aan ligt, verbeterd.

Grote platanen blijven staan

De fietspaden worden aangesloten op de snelfietsroute naar Nijmegen, Batavierenpad Zuid. Verder wordt het groen in de straat vervangen en aangepast. De gemeente laat de grote platanen staan. Dit is volgens de gemeente een goed moment om meteen ook aan de slag te gaan met de dichtbij gelegen kruising Burgemeester Garadtslaan - Amaliaplein - Fazantlaan. Zo komt er bij deze kruising een veilige oversteekplaats, met een verhoging en een zebrapad.

Zwembad altijd bereikbaar

Bij de aansluiting van de Fazantlaan op de Burg. Geradtslaan wordt een zogeheten 'uitritconstructie' aangelegd. Dat houdt in dat de uitrit hoger komt te liggen, waardoor voetgangers veiliger kunnen oversteken. Zo wordt ook de snelheid van het verkeer ter plekke vertraagd. Wel stelt de gemeente dat de planning kan wijzigen als het werk of het weer mocht tegenvallen. Het zwembad blijft altijd bereikbaar.

Omleidingsroutes

Tijdens alle werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid, en zijn winkels en bedrijven via omleidingroutes bereikbaar. Daarnaast zegt de gemeente dat de woningen aan de Houtduiflaan en omgeving zoveel mogelijk bereikbaar blijven.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.