Bevat Video: Video
Ankeiler: Bij Wijndomein Doddendael in Ewijk werd vorige week voor de zoveelste keer ingebroken.

- Bij Wijndomein Doddendael in Ewijk werd vorige week voor de zoveelste keer ingebroken. Eigenaar Jan Willem 't Hooft heeft daarom besloten dat de wijngaard dit jaar niet meer open gaat. Ook wil hij hulp van de gemeente Beuningen voor beveiliging, anders kan het landgoed niet meer openbaar toegankelijk zijn.

Bekijk de beelden. Tekst gaat daaronder verder:

De pinautomaat, het kassasysteem, en zelfs de wijnkasten zijn gejat. 't Hooft is er helemaal klaar mee. "Het duurt zeker twee tot drie weken voordat ik alles heb hersteld en geregeld met de verzekeraar", legt hij uit. Hij wilde tot half oktober open blijven, maar daar hebben de dieven een stokje voor gestoken.

Eigen aanhangwagen gebruikt

Er zijn twee zaken bijzonder zuur aan de inbraak. 't Hooft, die samen met zijn vrouw Fabiënne ook een trouwlocatie runt, kan bruiloftsgasten nu niet meer in de wijngaard een drankje aanbieden. En gestolen goederen zijn waarschijnlijk ook met een aanhangwagen van het wijndomein versleept. "We hebben op het terrein meerdere van deze wagens staan om spullen mee te vervoeren. We vonden bandensporen die overeen kwamen met een kleine wagen. En er is één weg."

Het is momenteel topdrukte bij het landgoed, want het trouwseizoen is weer van start gegaan. In principe zitten ze tot eind 2022 ook vol. Gasten onthalen vind het echtpaar 'T Hooft ontzettend leuk, daarom namen ze ook enkele jaren geleden het landgoed over en plantten ze in mei 2020 de eerste ranken voor de wijngaard. Maar er zijn nu iets te veel ongewenst gasten legt 't Hooft uit.

Ongewenste gasten

"Ik klaag a 8 jaren bij de gemeente over overlast. Er is recht van overpad voor de vele wandelroutes in de buurt, zoals het Klompenpad. Dus we hebben alles open staan." Maar zo'n groot landgoed met een donkere pareerplaats, trekt ook de verkeerde bezoekers aan. Hij spreekt ferme taal, want hij is ook echt boos. "Er zijn al meerdere keren spullen ontvreemd, maar ik en mijn gezin worden ook regelmatig geconfronteerd met zogenaamde parkeerplaats-afspraakjes. Seks dus", legt hij uit.

In ruil voor het open laten van zijn terrein voor wandelaars verwacht 't Hooft dat de gemeente Beuningen meedenkt en meefinanciert aan beveiliging. "Anders doe ik de boel gewoon op slot". Donderdag sprak hij met wethouder Hans Driessen om de problemen van een open landgoed, aan te kaarten. Dat was vruchtbaar.

"Vanmorgen heb ik een mail gehad dat ze actie gaan ondernemen. Er is contact geweest met een gespecialiseerd bedrijf die in bewaking van openbare terreinen. Ik ben blij dat ze het nu eindelijk constateren en de problemen ook direct oppakken." Wijndomein Doddendael blijft dit seizoen dus dicht, maar wil volgend jaar maart of april wel weer normaal open gaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.