Ankeiler: Steeds meer bedrijven zetten in op flexibel werken en een betere balans tussen werk en privé.

- Steeds meer bedrijven zetten in op flexibel werken en een betere balans tussen werk en privé. Ook het Nijmeegse bedrijf Infolearn start om die reden met een werkweek van vier dagen met behoud van salaris.

Medewerkers van het bedrijf werken vanaf deze week nog maar vier dagen in de week, maar krijgen wel vijf dagen betaald. "We hebben hiervoor gekozen omdat we denken dat het bijdraagt aan het werkgeluk van onze medewerkers", zegt manager Rinske Willemsen.

Het bedrijf, dat online leeromgevingen aanbiedt voor mensen in de zorg, merkte na intern onderzoek dat er qua balans tussen werk en privé nog wel wat te verbeteren was. "Het coronajaar heeft ook wel bijgedragen aan ons besluit. We hebben veel thuisgewerkt, wat ook helpt bij een betere balans."

Onderzoek

Internationaal onderzoek dat is gedaan naar een kortere werkweek was ook één van de drijfveren van het bedrijf. "En we zagen dat mensen sowieso al vaak liever een dagje minder werken, of een halve dag minder. Dat bij elkaar maakt dat we deze stap wilden zetten."

De keuze van sommige bedrijven voor een verkorte werkweek is onderdeel van een grotere discussie over flexibel werken, zegt Jannes van der Velde van werkgeversvereniging AWVN. "Van kleinere bedrijven kun je deze vernieuwing sneller verwachten. Daar werken mensen met dezelfde drijfveren, iedereen kent elkaar. Dan is dat makkelijker te regelen."

Hogere werkdruk

Toch zijn er ook grotere bedrijven geweest die een kortere werkweek hebben ingevoerd. Verzekeraar Achmea startte dit jaar met een standaard werkweek van 34 uur. Vakbond De Unie uit Culemborg steunde het plan echter niet vanwege zorgen over een hogere werkdruk, 'omdat hetzelfde werk in minder tijd moet worden gedaan'.

"Er is dus nog wel wat discussie over", zegt Van der Velde. "Want er is een geweldige behoefte om meer flexibel te werken. Dat regelen werkgevers nu veelal per individu, of in kleine groepen."

Productiever

Arlan Bouwman, productmanager bij Infolearn, hoorde van sommige collega's ook wat zorgen. Zelf maakt hij zich daar geen zorgen over. "Ik denk niet dat we straks al het werk in 80 procent van de tijd moeten gaan doen. En ik denk ook dat het je productiever kan maken. Je hebt een extra dag om uit te rusten en zal misschien ook wat scherpere keuzes maken in wat je wel en niet doet."

Sommige mensen moesten inderdaad even wennen aan het idee, zegt ook Willemsen. "Maar om het werk dat overblijft op te vangen, nemen we extra personeel aan. Het werk wordt straks dus verdeeld over meer mensen. Het is niet zo dat mensen ineens veel harder moeten werken."

Het effect van langere werkdagen

In 2002 promoveerde arbeids- en organisatiepsycholoog Edith Josten met haar onderzoek naar het effect van langere werkdagen. Bij het inkorten van de werkweek zal immers toch hetzelfde werk gedaan moeten worden. Zij onderzocht de gevolgen van langere werkdagen voor de vermoeidheid, prestaties en tevredenheid van werknemers.

Zo kan een fulltime medewerker bij een ingekorte werkweek bijvoorbeeld vier dagen maken van elk tien of negen uur. Bij kantoor- en industriewerk leidden deze diensten in het algemeen tot een kleine toename van vermoeidheid en hadden ze geen gevolgen voor de gezondheid. Wel verminderden de prestaties van werknemers in het algemeen iets, wanneer ze langere dagen werkten.

De grotere tevredenheid over de werktijden en de vrije tijd waar de kortere werkweek meestal toe leidt, werd in het onderzoek van Josten alleen gevonden bij kantoorwerkers. In de industrie haalt men de schouders op en werkt noest door. Verplegenden en verzorgenden die 9-uursdiensten draaiden, waren duidelijk minder tevreden dan hun collega's met 8-uursdiensten.

Het Nijmeegse bedrijf Infolearn heeft een kortere werkweek ingevoerd, maar geen langere werkdagen.

Deel dit artikel