Ankeiler: De dorpsmoestuin in Druten, waar ook mensen met beginnende dementie bij betrokken zijn, gaat pas komend voorjaar open.

- De dorpsmoestuin in Druten, waar ook mensen met beginnende dementie bij betrokken zijn, gaat pas komend voorjaar open. Aanvankelijk was de opening gepland voor 25 september, de burendag, maar dat bleek te ambitieus, dat zegt projectleider Nicole Moorman, van Stichting Maas en Waal in Beweging.

Een groep vrijwilligers van inmiddels zo'n 15 mensen gaat volgens Moorman komend najaar de grove contouren van de dorpsmoestuin inrichten. Op de zogeheten ‘werkzaterdagen’ wordt het ruwe werk verricht, zoals het omploegen van de grond.

Mensen met beginnende dementie

Moorman: "Vrijwilligers helpen mensen met beginnende dementie in het werken in de moestuin. Die vrijwilligers worden ingezet via de welzijnsorganisaties MeerVoormekaar en Gelderse Handen." In de moestuin worden straks allerlei gewassen verbouwd, afhankelijk van de geschiktheid van de grond. Daarbij wordt ook gekeken naar de typische (oude) gewassen uit de streek, ook wel vergeten groente genoemd. Daarnaast zal een fruithaag deel uitmaken van de moestuin.

Nog vrijwilligers welkom

Maas en Waal in Beweging/Bendefit, Lions Club Maas en Waal, MeerVoormekaar en de gemeente Druten ondersteunen de dorpsmoestuin. De tuin wordt voor alle inwoners van de gemeente toegankelijk. Begin juli was er een informatiebijeenkomst voor de vrijwilligers. Men is nog op zoek naar personen die de handen uit de mouwen willen steken bij het inrichten en onderhouden van de moestuin. Aanmelden kan via dorpsmoestuindruten@gmail.com .

Onderdeel Heemtuin

De tuin wordt onderdeel van de reeds bestaande Heemtuin, gelegen onder de Waalbandijk, nabij de Veerdam. De Heemtuin is sinds de jaren '80 toegankelijk voor iedereen die wil genieten van de wilde flora, fauna en vegetatie die van oudsher kenmerkend is voor het rivierengebied.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.