Bevat Video: Video
Ankeiler: Bij voetbalclub SCP uit Puiflijk woedde in de nacht van 18 op 19 juni een grote brand. Een flink deel van het net gerenoveerde sportcomplex werd verwoest.

- Bij voetbalclub SCP uit Puiflijk woedde in de nacht van 18 op 19 juni een grote brand. Een flink deel van het net gerenoveerde sportcomplex werd verwoest. “Het was een klap, en vooral het feit dat we net klaar waren met alles. Nieuwe vloer, nieuwe stoelen, alles was netjes nieuw en toen gebeurde dit,” vertelt vrijwilliger Sjaak Zuidhoek. Nu wordt er op de club hard gewerkt om het nieuwe seizoen zo goed mogelijk van start te gaan.

“19 juni was natuurlijk een dramatische dag voor ons, het hele clubgebouw is afgebrand. Daar zie je nu niks van want het staat er allemaal nog maar over twee weken is het een heel ander verhaal want dan wordt alles gesloopt,” aldus Marcel van der Velden, bestuurslid van de club. Als je het pand binnengaat is echter nog overduidelijk dat hier een brand heeft gewoed. Alles is zwart geblakerd en ligt in puin. Toch staat het bestuurslid twee maanden later “hier gelukkig wat positiever” naar eigen zeggen. “De ergste treurigheid is er wel een beetje vanaf, we hebben onze blik op de toekomst en we gaan er weer wat moois van maken,” besluit hij optimistisch.

Tekst gaat verder onder video:

Financiële steun

Kort na de brand werd een ‘crowdfunding actie’ opgezet. Volgens Van der Velden heeft deze actie zo’n 31.000 euro opgebracht. Daarnaast is door een bedrijf in Druten nog 20.000 euro ingelegd. Van der Velden kan dan ook “niet genoeg benadrukken hoe blij hij is met alle steun”. Met het geld worden noodvoorzieningen gebouwd, die kosten worden niet gedekt door de verzekering. Maar door de brand is niet alleen interieur en gebouw flink beschadigd, ook het materiaal dat nodig is om te kunnen voetballen is in vlammen opgegaan, hiervoor kon ook wel wat geld gebruikt worden. Zuidhoek vertelt dat ook dat allemaal is vernieuwd: “Alles is nieuw. Nieuwe shirtjes, nieuwe hesjes, ballen, alles. Het koste wel even een kapitaaltje, maar ze kunnen weer aan de gang.”

Multifunctionele accomodatie

Ook wordt er in de gemeente Druten gesproken over de komst van een “multifunctionele accommodatie”. Volgens Van der Velden komt dat nu nog te vroeg voor de voetbalclub: “We zijn ons nu volledig aan het focussen op de start van het nieuwe seizoen en de bouw van de noodvoorzieningen. En de nieuwe multifunctionele accommodatie, of die ook bij SCP gepositioneerd kan worden, dat komt echt weer hierna.” Als het aan de orde is zou de voetbalclub graag meedenken geeft het bestuurslid aan, “het lost ook een paar problemen op in Puiflijk, dus daar denken we graag over mee, maar een sfeervol SCP-gevoel staat voor ons voorop, in welke vorm dat wordt, dat zien we dan wel.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.