Drie minderjarigen opgepakt na grote vuurwerkvondsten in Elst - RN7
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Politie_nl. Foto: RN7
Ankeiler: De politie heeft woensdag drie minderjarigen aangehouden na de vondst van illegaal vuurwerk. Het spul lag op drie verschillende plekken in Elst opgeslagen.

ELST - De politie heeft woensdag drie minderjarigen aangehouden na de vondst van illegaal vuurwerk. Het spul lag op drie verschillende plekken in Elst opgeslagen. Het gaat volgens de politie om een grote hoeveelheid zwaar, illegaal vuurwerk: bij elkaar bijna honderd kilo. De zaak wordt verder onderzocht en zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Het in het bezit hebben en/of verhandelen van illegaal vuurwerk zorgt vrijwel altijd voor een strafblad. De rechter kan een maximale gevangenisstraf van zes jaar opleggen.

Veiligheidsprobleem

Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. Politie, Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie bestrijden de handel in illegaal vuurwerk met alle beschikbare middelen.

Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar. De schade kan gigantisch zijn als er iets misgaat met het opgeslagen vuurwerk. Het opsporen en in beslag nemen van dit vuurwerk heeft dan ook hoge prioriteit, meldt de politie donderdag.

Overlastmelding

Zij roept het publiek op om de politie te bellen bij vermoedens van illegaal vuurwerk dat ligt opgeslagen in de omgeving. Ook bij overlast kan gebeld worden naar: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

đŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel