Corona-teststraat Einsteinweg Elst met twee testlijnen - RN7
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Wikipedia. Foto: RN7
Ankeiler: De zesde corona-testlocatie voor de inwoners van Gelderland-Midden opent dinsdag aan de Einsteinweg 6 in Elst.

De zesde corona-testlocatie voor de inwoners van Gelderland-Midden opent dinsdag aan de Einsteinweg 6 in Elst. Hier starten twee testlijnen om 260 testen per dag af te nemen. Alle inwoners met gezondheidsklachten kunnen terecht in de nieuwe teststraat.

Een afspraak maken kan via de landelijke afsprakenlijn Corona 0800–1202 of online via coronatest.nl

Tekst gaat verder onder de kaart:

De gemeente Overbetuwe en GGD Gelderland-Midden zien graag dat inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus(Covid-19). GGD Gelderland-Midden zoekt nog naar diverse medewerkers voor de teststraat, zowel voor de administratie als het afnemen van de testen. Andere teststraten voor Gelderland-Midden zijn in Ede, Barneveld, Arnhem, Velp (gemeente Rheden) en Wageningen.

Makkelijker laten testen

Burgemeester Hoytink-Roubos van Overbetuwe: ‘De opening van de teststraat in Elst maakt het voor de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard makkelijker om zich te laten testen. Testen bij klachten is een belangrijke manier om het virus onder controle te krijgen, dus ik ben erg blij met de komst van deze teststraat,’ zegt Hoytink.

Medewerkers voor testlocatie

Voor het afnemen van testen zijn veel medewerkers nodig. GGD Gelderland-Midden zoekt naar personen die de testen willen afnemen. Ook administratieve krachten zijn nodig. De GGD biedt de testmedewerkers een korte cursus aan van maximaal een halve dag. Daarna worden ze getraind en kunnen ze onder begeleiding de eerste testen uitvoeren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel