Akkoord over bouw 350 woningen in versnellingslocatie De Pas Elst - RN7
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Gemeente Overbetuwe. Foto: RN7
Ankeiler: In het woongebied De Pas in Elst worden de komende jaren 350 nieuwe woningen gebouwd.

ELST - In het woongebied De Pas in Elst worden de komende jaren 350 nieuwe woningen gebouwd. Het college van gemeente Overbetuwe heeft een akkoord op hoofdlijnen bereikt met gebiedsontwikkelaar BPD en Amvest, twee grote ontwikkelaars van woongebieden. Het gaat over het versneld ontwikkelen van de nieuwe woonwijk De Pas, ten zuiden en westen van de Groenestraat.

BPD en Amvest hebben het grootste deel van het plangebied in eigendom en krijgen een actieve rol in het ontwikkelen van dit gebied. Volgens gemeente Overbetuwe vormt het bereikte akkoord een belangrijke basis voor de verdere contractvorming en planvorming met deze ontwikkelende partijen.

Tekst gaat verder onder de kaart:

Versnellingslocaties

Het woongebied De Pas is één van de zogenoemde ‘versnellingslocaties’ uit de Woondeal regio Arnhem-Nijmegen. In deze Woondeal maakten rijk, provincie Gelderland en regiogemeenten afspraken om samen snel en meer betaalbare huur- en koopwoningen te bouwen in de regio Arnhem-Nijmegen.

Meer woningen starters en middeninkomens

Eén van de doelen van het nieuwbouwproject in het zuidoosten van Elst is dan ook het realiseren van meer woningen voor starters en mensen met middeninkomens. De gemeente heeft daarom met de ontwikkelaars afgesproken dat 30 procent van de woningen bestemd zijn voor sociale huur en 20 procent voor ‘sociale koopwoningen’. Deze koopwoningen worden onder Nationale Hypotheekgarantie gebouwd en zijn bedoeld voor starters en mensen met lagere en middeninkomens.

Wethouder bouwen en wonen Wijnte Hol: ‘Ook starters en mensen met lagere inkomens moeten de kans krijgen op een goede en mooie woning. De Pas biedt die mogelijkheid, en de bouw van deze nieuwe woonwijk is met het akkoord met BPD en Amvest nu daadwerkelijk in zicht gekomen. Daar ben ik blij om en trots op’, zegt Hol.

Uitstraling

Ongeveer 200 omwonenden, mogelijke bewoners en andere belangstellenden dachten in 2019 al mee over hoe De Pas eruit zou kunnen gaan zien en welke uitstraling de wijk zou kunnen krijgen. BPD, Amvest en de gemeente legden dat vast in een Spelregelkaart en een Inspiratiekaart. Deze vormen de basis voor de verdere uitwerking van de plannen.

2022 bouwstart

Naar verwachting gaat het bestemmingsplan voor de nieuwe woonwijk medio 2021 in procedure. Als alles volgens plan verloopt kan in 2022 worden gestart met de bouw en in 2028 de laatste woning worden opgeleverd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel