Ankeiler: De nieuwe afspraken met betrekking tot kerkdiensten komen voor de hervormde kerk in Valburg op een heel ongelukkig moment.

- De nieuwe afspraken met betrekking tot kerkdiensten komen voor de hervormde kerk in Valburg op een heel ongelukkig moment. De kerk was juist heringericht om plaats te bieden aan 70 kerkgangers. Zij konden dan met voldoende afstand diensten volgen.

Sinds afgelopen maandag mogen er echter nog maar 30 mensen samenkomen in kerken. Ook is zingen bij kerkdiensten uit den boze.

In de hervormde kerk in Valburg werd tot nu toe wel gezongen. Kosteres bij de kerk Ans Knorth baalt ervan: “We waren net weer een paar zondagen aan het zingen, maar vanaf nu dus helemaal niet meer. Het is jammer; als je niet kunt zingen vind ik er weinig aan. Het hoort er gewoon bij.”

De kerk zal dus ook opnieuw moeten worden heringericht, terwijl dat net al was gebeurd. Knorth: “We hebben er een hele klus aan gehad, en hebben het goed voor elkaar.” Hoe de kerk verder omgaat met nieuwe situatie, moeten ze nog bespreken. In elk geval zijn de diensten in de kerk ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel