Bezoekers Huiskamer Elst krijgen viooltjes van Oosterhoutse kweker - RN7
Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Al sinds april 2018 is er in de bibliotheek in Elst wekelijks een 'huiskamermoment' voor inwoners van Elst die behoefte hebben aan een kopje koffie en een praatje.

ELST - Al sinds april 2018 is er in de bibliotheek in Elst wekelijks een 'huiskamermoment' voor inwoners van Elst die behoefte hebben aan een kopje koffie en een praatje. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan deze niet meer plaatsvinden. Hester van Aalst, initiatiefneemster van de Huiskamer van Elst, heeft hier samen met een team van 24 vrijwilligers een alternatief voor bedacht.

De vrijwilligers hebben na flink wat speurwerk de telefoonnummers van de bezoekers kunnen achterhalen en zijn een telefoonnetwerk gestart. Zo is er toch contact met de bezoekers waardoor de huiskamer niet helemaal is weggevallen. Dit wordt door de bezoekers gewaardeerd.

Viooltjes

Van Aalst las op Facebook dat kwekerij de Bunder uit Oosterhout hun bloeiende kaapsviooltjes aan verzorgingshuizen doneerde. Ze bedacht dat dit ook leuk zou zijn voor de bezoekers van de huiskamer. Daarop heeft Van Aalst de stoute schoenen aangetrokken en Michel Rikken van de kwekerij benaderd. Deze reageerde enthousiast. “Het bleek dat de schoonvader van Michel ook een bezoeker van de huiskamer van Elst is,” vertelt Van Aalst. Ze kreeg drie plantjes per bezoeker mee en heeft meer dan 200 plantjes aan de bezoekers kunnen weggeven. De reacties waren zeer positief. “De bezoekers van de huiskamer voelden zich gezien, gehoord en niet vergeten.”

Benieuwd naar wat de Huiskamer nog meer doet? Beluister dan het audiofragment hieronder:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel