Ankeiler: De politie heeft woensdag op bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland in Heteren drie mannen aangehouden bij een overdracht van verdovende middelen.

- De politie heeft woensdag op bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland in Heteren drie mannen aangehouden bij een overdracht van verdovende middelen. De verdachten zijn een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen, de 28-jarige Poolse bestuurder van een Duitse bestelbus en een 31-jarige man uit Rotterdam die een personenauto bestuurde.

Bij de aanhouding zijn onder andere 24 kilo methamfetamine, ook wel bekend als crystal meth, en 10 liter amfetamine-olie in beslag genomen. De straatwaarde van de crystal meth bedraagt ongeveer 2 miljoen euro.

‘Bigshoppers’

Omstreeks 11.30 uur woensdagochtend zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A50 een Nederlandse auto rijden die volgens de politiesystemen al eens was opgevallen bij een verdachte situatie.

De agenten, die in een onopvallende auto reden, zagen dat de auto de A50 verliet en op een bedrijventerrein bij Heteren naast een Poolse trekker met oplegger parkeerde.

Even later zagen ze dat ook een Duitse bestelbus zich bij hen voegde. Vervolgens waren ze er getuige van dat vanuit de bestelbus verschillende goederen, waaronder enkele zogenaamde ‘bigshoppers’, werden overgedragen aan de vrachtwagenchauffeur.

Crystal meth

Omdat het bij de agenten bekend is dat dit soort parkeerplaatsen ook gebruikt worden als criminele ontmoetingsplaatsen waar verdovende middelen worden verhandeld, besloten ze een onderzoek in te stellen.

Bij controle van de overhandigde bigshopper-tassen bleek al snel dat het inderdaad om verdovende middelen, waarschijnlijk crystal meth, ging. Hierop zijn de drie mannen aangehouden en de betrokken auto’s in beslag genomen.

Amfetamine-olie

Tijdens het onderzoek kwam ook een adres in Overloon naar voren waar twee van de verdachten regelmatig kwamen. Woensdagavond is deze woning, een vakantiewoning, doorzocht en daarbij werden een kilo cocaïne, een cocaïnepers en een aantal jerrycans met vloeistoffen aangetroffen.

Alle goederen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek door specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen vandaag, blijkt dat de jerrycans ruim 100 liter amfetamine-olie bevatten. Criminele handelswaarde ongeveer 150.000 euro.

Verborgen ruimtes

Tijdens nader onderzoek in de bestelbus en de personenauto zijn in beide voertuigen verborgen ruimtes aangetroffen. Dit zijn ruimtes die later op professionele wijze zijn ingebouwd en waarvan het inmiddels algemeen bekend is dat ze worden gebruikt voor het vervoer van verdovende middelen, grote sommen geld of gestolen goederen. Beide ruimtes waren nu leeg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel