Ankeiler: GGD Gelderland-Zuid gaat een onderzoek uitvoeren naar de luchtkwaliteit in de gemeente Beuningen, met name langs de snelweg A50.

- GGD Gelderland-Zuid gaat een onderzoek uitvoeren naar de luchtkwaliteit in de gemeente Beuningen, met name langs de snelweg A50. Dat meldt wethouder Piet de Klein in een brief aan de gemeenteraad.

Voor dit onderzoek is 40.000 euro beschikbaar. Dat geld zou eigenlijk worden ingezet voor een geluidsonderzoek rondom de A50. Volgens het Actiecomité A50 is de geluidsoverlast na de verbreding van de snelweg fors afgenomen. De leden van het actiecomité hebben in een gesprek met de gemeente en de GGD aangegeven, dat men zich meer zorgen maakt over de luchtkwaliteit langs de A50 en A73.

De GGD maakt nu een 'plan van aanpak' voor het meten van de luchtkwaliteit in Beuningen. De gemeente gaat het plan bespreken met het Actiecomité A50 en het daarna eventueel verder aanscherpen.

Scheepvaart erg vervuilend

Het plan van aanpak van de GGD wordt nader toegelicht tijdens de raadscommissie Ruimte, die op dinsdagavond 15 mei vergadert in het gemeentehuis van Beuningen.

Het is al langer bekend dat de luchtkwaliteit in Beuningen minder goed is dan in andere gemeenten in de regio. Dat komt onder meer omdat Beuningen wordt ingeklemd door twee snelwegen en de Waal. De scheepvaart is erg vervuilend.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel