'Opblaasbare sporthal uitkomst voor bewegingsonderwijs en zaalhockey Overbetuwe' - RN7
Ankeiler: Op het terrein van hockeyclub Overbetuwe zijn plannen voor een opblaasbare sporthal om de scholen Het Westeraam, Lyceum Elst en de hockeyclub in de wintermaanden uit de brand te helpen.

ELST - Op het terrein van hockeyclub Overbetuwe zijn plannen voor een opblaasbare sporthal om de scholen Het Westeraam, Lyceum Elst en de hockeyclub in de wintermaanden uit de brand te helpen. Het college van B&W van de gemeente Overbetuwe is onlangs akkoord gegaan om deze tijdelijke opblaasbare hal financieel mogelijk te maken.

De zogenoemde 'blaashal' biedt een oplossing voor het tekort aan ruimte voor bewegingsonderwijs Ă©n voorziet tegelijk in de behoefte aan zaalhockeyruimte in de wintermaanden. Voor deze tijdelijke hal moet de hockeyclub nog wel een omgevingsvergunning aanvragen.

Win-win situatie

Gemeente Overbetuwe verstrekt een lening aan hockeyclub HCOB voor de koop van de blaashal. Wethouder Wijnte Hol: "Ik zie deze oplossing als een win-win situatie, we kunnen zowel bewegingsonderwijs als zaalhockey in de wintermaanden dichtbij garanderen en hoeven niet langer uit te wijken naar andere locaties."

Voorzitter Sjoukje ten Broeke van HCOB: "Wij zijn verheugd dat onze samenwerking met de gemeente, Het Westeraam en Lyceum Elst dit resultaat heeft opgeleverd."

Rector Jan-Maarten de Wit van Lyceum Elst namens Het Westeraam en Lyceum Elst: "Deze oplossing toont de kracht van samenwerking: wij hebben nu voldoende ruimte voor onze lessen bewegingsonderwijs en HCOB voor het zaalhockey. Dit is goed nieuws voor alle betrokkenen."

Winterperiode

De partijen zien kansen in de koepelvormige opgeblazen hal, omdat die snel is op te bouwen en af te breken. Het is de bedoeling dat de blaashal van november tot en met april wordt opgezet op het terrein van de hockeyclub langs de Rijksweg-Zuid in Elst. Na de winterperiode wordt de hal afgebroken en wordt er weer in de buitenlucht gesport. De blaashal is voor een tijdelijke periode van 10 jaar.

đŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.