Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Gemeente Overbetuwe Foto: RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Foto: Gemeente Overbetuwe Foto: RN7
Ankeiler: In juni wordt naar alle waarschijnlijkheid begonnen met de bouw van een ziekenhuis in Elst.

- In juni wordt naar alle waarschijnlijkheid begonnen met de bouw van een ziekenhuis in Elst.

Het gaat om een nieuwe locatie van Rijnstate waarvoor op gisteren een koopovereenkomst werd ondertekend door wethouder Wijnte Hol en Hans Schoo, lid Raad van Bestuur van Rijnstate. De locatie moet uiteindelijk de zorg van de locaties Arnhem Zuid en Velp gaan overnemen.

Vanaf 2023 moeten mensen terecht kunnen in Elst op de poliklinieken Oogheelkunde, Dermatologie, het centrum voor overgewicht (Vitalys) en het Pijn Centrum. Ook worden er hart- en longfunctieonderzoeken, bloed- en röntgen onderzoeken gedaan en wordt het mogelijk medicatie af te halen bij de poliklinische apotheek. Om dit te kunnen realiseren moet dus nog voor deze zomer worden begonnen met de bouw.

Verkeersveiligheid

“Natuurlijk zorgen we als gemeente dat het gebied rondom Rijnstate goed wordt ingericht: aantrekkelijk en veilig voor zowel de bezoekers aan Rijnstate als bewoners en bezoekers van Elst.” Aldus de wethouder van de gemeente Overbetuwe. Onder die inrichting valt ook het opnieuw inrichten van het gebied rondom het nieuwe ziekenhuis. Hierbij zal vooral de kruising van de Spoorlaan met de Nieuwe Aamsestraat onder hande worden genomen om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarnaast moeten vrij liggende fietspaden in het gebied ervoor zorgen dat de jeugd veilig van en naar school kan komen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Bestemmingsplan

De gemeenteraad van Overbetuwe heeft afgelopen 26 januari het bestemmingsplan ‘Elst, Ziekenhuisvoorziening Rijnstate’ vastgesteld en dit ligt momenteel ter inzage. Vervolgens heeft Rijnstate de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw ingediend bij de gemeente. Na de ter inzagelegging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is de verwachting dus dat Rijnstate kan starten met fase 1 van de nieuwbouw in juni 2021.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel