Ankeiler: Het oud papier in de gemeente Overbetuwe wordt zeker tot en met 19 januari niet opgehaald. Vanwege de lockdown komt SUEZ hiervoor voorlopig niet langs.

- Het oud papier in de gemeente Overbetuwe wordt zeker tot en met 19 januari niet opgehaald. Vanwege de lockdown komt SUEZ hiervoor voorlopig niet langs. Restafval, GFT, PMD en kerstbomen worden de komende weken wel ingezameld.

Overbetuwe maakt na 19 januari bekend hoe de nieuwe situatie rond corona dan is. De lockdown wordt zeer waarschijnlijk met drie weken verlengd.

Kerstbomen bij groene container

Kerstbomen worden in Overbetuwe ingezameld van 18 tot en met 22 januari op de dag dat de groene container (GFT) wordt geleegd. De bomen kunnen op de inzameldag voor 7.30 uur aan de straat worden gezet bij de GFT-container. De kerstbomen worden als groenafval verwerkt en moeten daarom zonder versieringen, kluit of pot aan de straat worden gezet.

Ook naar milieustraat

De kerstboom kan ook gratis ingeleverd worden op de milieustraten. Om voldoende afstand te houden mogen er in Elst maximaal 10 auto’s tegelijk in de milieustraat en in Andelst 5. Omdat er extra wachttijd ontstaat, raadt de gemeente aan om de kerstbomen van buren te verzamelen, waarna één persoon dan naar de milieustraat kan rijden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.