Ankeiler: Onlangs werd in Wijchen de tienmiljoenste natuurwaarneming van dit jaar gedaan. Twee grote zee-eenden in de Loonse Waard hadden de eer op de website waarneming.nl.

- Onlangs werd in Wijchen de tienmiljoenste natuurwaarneming van dit jaar gedaan. Twee grote zee-eenden in de Loonse Waard hadden de eer op de website waarneming.nl. Het grootste natuurplatform van Nederland vestigde daarmee een nieuw jaarrecord.

Op de website waarneming.nl kan iedereen sinds 2003 vogels, zoogdieren en planten invoeren. ‘Een feestje voor de biodiversiteit en de burgerwetenschap’, noemden de makers zelf hun heuglijke feit. Wat zeventien jaar geleden begon als een hobbyproject van twee vogelaars die elkaar troffen, is nu een instituut waarop ruim 130.000 waarnemers hun meldingen vastleggen, gratis toegankelijk voor iedereen.

327 waarnemers in Wijchen

In Wijchen zijn 327 waarnemers actief. Die waren dit jaar goed voor in totaal 49.943 waarnemingen van 1884 verschillende soorten. De meeste daarvan waren vogels: 25.680, maar ook 6262 vlinders, 953 zoogdieren, 100 slakken en 202 amfibieën en reptielen waren vertegenwoordigd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.