Ankeiler: Het fietspad langs de drukke Ravensteinseweg is klaar voor gebruik. Het nu vrijliggende fietspad zou volgense de gemeente voor een veiligere situatie zorgen.

- Het fietspad langs de drukke Ravensteinseweg is klaar voor gebruik. Het nu vrijliggende fietspad zou volgense de gemeente voor een veiligere situatie zorgen. Wethouder Paul Loermans heeft deze week het fietspad al kunnen uitproberen.

Afgelopen september werd begonnen met de aanleg. Loermans is uietaard tevreden met het fietspad, en laat verder weten: "Wat ik nog veel belangrijker vind, is dat we volgend jaar direct doorpakken met fase 2. Dat betekent dat we het fietspad doortrekken naar de Maasbandijk."

Het fietspad loopt nu tot de rotonde aan de N845. De gemeente Wijchen wil graag in het voorjaar van 2021 beginnen met deze werkzaamheden. Voor de vergunningen van deze werkzaamheden is de gemeente nog in gesprek met het Waterschap en de provincie. Ook zullen er nog onderzoeken zijn naar flora en fauna in dat gebied.

Zodra het weer een beetje droog is en blijft, zal er belijning gemaakt worden op het fietspad. Dat is er namelijk nu door het slechte weer nog niet. De belijning zullen de afscheiding van de rijrichtingen duidelijk maken en er komt kantmarkering.

Naast de aanleg van dit fietspad zal de gemeente Wijchen nog meer kantmarkering op verschillende fietspaden aanleggen. De gemeente Wijchen krijgt hiervoor €126.000 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook komen er veiligere oversteekplaatsen op de Meerdreef en de Randweg Noord-Kraaijenberg 70e straat.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.