Ankeiler: In de gemeente Beuningen zijn meerdere gezinnen geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire bij de Belastingdienst. Hierdoor kregen zij financiële problemen.

- In de gemeente Beuningen zijn meerdere gezinnen geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire bij de Belastingdienst. Hierdoor kregen zij financiële problemen. Deze gezinnen kunnen rekenen op hulp van de gemeente. Die biedt bijvoorbeeld hulp bij schulden die veroorzaakt zijn door de toeslagenaffaire.

Gezinnen die ondersteuning nodig hebben, kunnen zich aanmelden via sociaalteam@beuningen.nl of bel 14 024 en vraag naar het sociaal team. Volgens de gemeente wonen in Beuningen gezinnen die nog steeds last hebben van de toeslagenaffaire. Omdat de Belastingdienst door de wet op de privacy niet kan zeggen om welke gezinnen het gaat, zoekt de gemeente hen via een bericht op haar website.

Compensatie

De Belastingdienst heeft een compensatie voor getroffen gezinnen. Beuningen schat in dat deze compensatie niet altijd voldoende is. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom schulden, zorg en de opvoeding van kinderen. Om te voorkomen dat de problemen groter worden, wil de gemeente in contact komen met gedupeerden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.